אירלנד התברכה בשדות מרעה ירוקים, קירבה לים ושטחי גידול חקלאיים שנהנים מאדמה פורייה ושפע של גשמים. רכיבי המזון הטריים שנמצאים בהישג יד, הם אלו שהופכים את אוכל אירי מסורתי לטעים , איכותי ומגוון: מאכלי ים, בשר כבש, בקר וחזיר, גבינות, ירקות, פירות, בירה ואייריש קרים - אירלנד חוויה קולינרית במיטבה.
דג בקלה מטוגן בשמן עמוק בבלילה על בסיס בירה אירית, צדפות טריות מוגשות בדוכני מזון, שרימפס, קלמארי, ביצי דגים. כל אלו נחשבות למנות הדגל הפופולאריות של המטבח האירי.
מאכלי דגים באירלנד זוכים לכבוד. הם מוגשים כמעט בכל מקום : מסעדות שף, פאבים ובדוכני אוכל רחוב. שפע הדגה שסובב את אירלנד הוא מקור מזון עיקרי של התושבים האירים ומה שהפך את המטבח האירי לטרי ואיכותי.
מנות הדגל החלביות של המטבח האירי הם החמאה והגבינה הכחולה. החמאה האיכותית האירית בעלת צבע צהוב. החמאה עשויה 100% חלב. האירים נוהגים לאכול חמאה והרבה. בכל ארוחה תמצאו על השולחן חמאה צהובה בכמות נדיבה לצד הלחם האירי הנפלא והטעים.
הגבינה הכחולה והמפורסמת של אירלנד נקראת : cashel blue cheese, - זאת גבינה צעירה בעלת מרקם קשה ואחוזי שומן גבוהים יחסית (כ- 40%). הגבינה הכחולה פופולארית מאוד בקרב האירים וניתן לרכוש אותה בשווקים ובמרכולים.
האירים אוהבים תבשילי קדרה, בשר טלה, בשר בקר, חזיר בתוספת תפוחי אדמה, כרוב וירקות שורש, תבשילים ופשטידות הם חלק מהתפריט האירי היומי.
את המנות הטעימות אפשר לאכול בשווקים, בפאבים ובמסעדות. קחו את הזמן אל תמהרו ותוכלו ליהנות ממנת פשטידת רועים (שפרדס פאי), עשויה בשר טרי טחון תבלינים כמו גם נזיד אירי (אייריש סטיו) מבושל עם ירקות שורש, בצל וכמובן תפוחי אדמה.
הלחם האירי היא התוספת האולטימטיבית לכל ארוחה, הסוד של הלחם האירי נשמר מאות שנים, כל מאפייה בעיר דואגת למכור את הלחם בשעות הבוקר כשהוא חם ורק יצא מן התנור.
יודעי דבר גילו כי הפריכות ואיכות הלחם האירי קשורה לבירה אותה נוהגים האירים להוסיף לבצק. את הלחם המשובח רצוי לאכול עם חמאה אירית, גבינה כחולה ולצד תבשילי קדרה. הלחם האירי תופס מקום של כבוד בשולחן בכל ארוחה.
המשקה הכהה ממנו נמזגים אלפי ליטרים ביום נחשב לאחד הטובים בעולם. היית באירלנד ובירה גינס לא באה לקרבך כאילו לא היית.
האירים אוהבים ליהנות כל הזמן, הפאב המקומי הוא נקודת המפגש הלילי. אז נאספים ומגיעים האירים המקומיים, אליהם מתווספים תיירים מכל העולם והמסיבה מתחילה.
כולם מחזיקים כוסות בירה גדולות, פאי רועים ותבשילי קדירה, שומעים מוסיקה אירית מקומית, שרים ורוקדים לתוך הלילה.
זה בילוי שאסור לפספס - צריכים להיות פעם אחת חלק מהמסיבה על מנת להרגיש את האנרגיה המטורפת של מוסיקה, תרבות ואוכל אירי איכותי.
אייריש קרים נחשב למשקה אקזוטי, הליקר שהומצא באירלנד נמכר בכל רחבי העולם ונחשב למשקה של מלכים. את האייריש קרים ניתן לערבב עם משקאות רבים כמו : קפה, ווסקי, חלב ועוד.
אירלנד היא מקום מפגש לטעמים וריחות מעולים, האוכל המסורתי המיוחד והאיכותי, בירה הגינס המפורסמת, ליקר האיריש קרים, ווסקי ועוד. כולם בערבוביה עם התרבות המוסיקאלית של אירלנד זאת חוויה קולינרית שאסור לפספס.
תאריך: 29/02/2016
תוכן: עזרתה לי מאוד